Thursday, October 8, 2009

Setelah Beberapa Kali..

Salam Sejahtera Dan Salam Bahagia..

Untuk Peminat dan Penyokong serta Penulis BUR
(terutamanye Sheikh Don Balon al Jelanggi)

setelah beberapa kalinye, dimesej,diemail dan last sekali diugut utuk diserang dgn buluh runcing..akhirnye terpanggil juga aku utk tereview buku yang aku rasa paling hebat abad ini..(sbb aku dapat beli buku ni dgn siap sign autograph)..kui kui..






Nama Buku Blues Untuk Rodong amatlah besesuaian amat dgn isi kandungannye..serta penulisnye..meme bluh aa..

macam mana aku dapat buku ni?

panjang citer dia..aku rasa don tengah buat karangan detail delivery ttg buku yg ini.. bermula dgn courier,jumpa di pahang dan last sekali hand up di sekolah kedai mulong..(penulis BUR agak sibuk membuat promosi sehinggakan sekolah tersebut terpaksa ditutup untuk memberi laluan)

Review BUR..

1. Aku memang dah abis baca buku tu sebelum don sampai di Gua Musang lagi..sampai mlm tu aku dah baca 2 round.

2.Pastu wife aku ada bawa ke tmpt kerja dia, so masa aku nak refer utk tulis review tu BUR masih dgn dia..

3.Pastu 2 3 minggu ni mak aii sibuk memanjang..balik rumah pon x sempat wat per..mujurla hr ni sbb kete nak bermanja so,sempatla aku meluangkan masa..utk BUR

4.Rugi la sapa yg tak baca..sbb BUR sesuatu yang berbeza..bacaan yang ringan tp mengajak kita ke suatu dimensi pemikiran yg lain..

5.Lagi rugi kalau sapa2 yg beli tapi x baca..

6.Tau dok kalu baca buku ni buleh membawa anda kembali ke alam persekolahan menengah secara tanpa disedari..kerana corak perceritaan tu la..(tringat aku memang x pandai mengarang dlm bahasa malaysia, siap kena denda dgn cikgu bm ..apa ye nama dia...Don?)

7.bEli lah satu BUR utk koleksi anda..sbb don dan rakannye ni tengah mengasah bakat dan mempunyai cita2 yg tinggi dan berpotensi utk menghasilkan idea yang lebih baik..

8.aku memang x pandai dalam mengomen n hal2 sastera,sbb tu aku kena sokmo dlm kelas.so kalau ada yg salah tu grammar ke pharasa harap dapat dibetulkanlah.

9.Banyak yg aku nak bagitau tp kalau aku bgtau semua x best la sbb aku rasa setiap orang mesti memilikinya sendiri..ala bukanye mahal pun rm 28 je (order dgn aku)

10.Kena Bersambung..sbb byak kerje nih..apa2hal boleh contact penerbit media transit yang tersohor tuh..click kat sini..


Err.cam ni ke review?.inilah buku yg pertama kali aku tulis review..kalau ini dikatakan review.hehe

TQ

3 comments:

Fadh said...

bagus laa ko dh review...aku org yg pertama membeli tapi x review2 lg...don dah merajuk nga aku kuikuikui

Don Balon said...

Syeikh Mazlan Al-Nahri Taqami..
mekasih sebab review..
boleh la tu..
review ni bebas sebenornya..
Kalau boleh sertakan favourite cerpen dan sebab apa..etc..cadangan koi je la.. kuikui

Syeikh Fadhlurrahman..
Koi tunggu..tak kira....mesti buat jugek.. kuikui

Lae said...

fadh,
aku tu pon tiap2 hr kena sound kui2..

don,
tu br review intro..yg lain bulum lg..